Λέανδρος Κουρτίδης

Ο Λέανδρος Κουρτίδης είναι μαθητής Β' Λυκείου και ασχολείται με τον προγραμματισμό από πολύ μικρή ηλικία. Του αρέσει να βοηθάει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις. Στον ελεύθερο του χρόνο προσπαθεί να μάθει καινούρια πράγματα που θα τον κάνουνε καλύτερο στον τομέα της πληροφορικής. Στόχος είναι να σπουδάσει στο εξωτερικό σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο.

The speaker's profile picture

Sessions

11-13
16:30
30min
e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας
Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Λέανδρος Κουρτίδης

e-Αιμοδότες, μια σκέψη που έγινε πραγματικότητα χάρη στον εθελοντισμό, τις δεξιότητες και την επιμονή 3 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από δημόσιο σχολείο της ακριτικής Θράκης και μάλιστα εν μέσω Πανδημίας Covid19.

Στο 3o Γενικό Λύκειο Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια οργανώνονται δράσεις αιμοδοσίας και γενικά προωθείται ο εθελοντισμός. Σε μια από τις ενημερώσεις που έγιναν μάθαμε ότι ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες ωστόσο μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό -περίπου 1,5% - του πληθυσμού είναι τακτικοί αιμοδότες.

Αυτό μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει συστηματική αιμοδοσία και έτσι τα αποθέματα αίματος κάποιες φορές δεν επαρκούν. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα να δημιουργήσουμε το e-Αιμοδότες, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Αιμοδοσίας, να συνδράμει τόσο στην εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος όσο και στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Room 2