Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς

O Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς είναι μαθητής Γ’ Λυκείου που ασχολείται κατά κύριο λόγο με την ανάπτυξη εφαρμογών. Είχε την τύχη να έρθει σε επαφή από μικρή ηλικία με την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και απέκτησε το πρώτο του πτυχίο σε γλώσσα προγραμματισμού όταν ήταν 12 ετών. Είναι παθιασμένος με τις νέες τεχνολογίες και τον εθελοντισμό. Αξιοποιεί τη κάθε ευκαιρία που του δίνεται και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό για αυτό. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές, με την φωτογραφία και την κολύμβηση. Επιπρόσθετα είναι συντάκτης στο dwrean.net

The speaker's profile picture

Sessions

11-13
16:30
30min
e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας
Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Λέανδρος Κουρτίδης

e-Αιμοδότες, μια σκέψη που έγινε πραγματικότητα χάρη στον εθελοντισμό, τις δεξιότητες και την επιμονή 3 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από δημόσιο σχολείο της ακριτικής Θράκης και μάλιστα εν μέσω Πανδημίας Covid19.

Στο 3o Γενικό Λύκειο Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια οργανώνονται δράσεις αιμοδοσίας και γενικά προωθείται ο εθελοντισμός. Σε μια από τις ενημερώσεις που έγιναν μάθαμε ότι ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες ωστόσο μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό -περίπου 1,5% - του πληθυσμού είναι τακτικοί αιμοδότες.

Αυτό μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει συστηματική αιμοδοσία και έτσι τα αποθέματα αίματος κάποιες φορές δεν επαρκούν. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα να δημιουργήσουμε το e-Αιμοδότες, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Αιμοδοσίας, να συνδράμει τόσο στην εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος όσο και στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Room 2