Με επιτυχία τελείωσε η πρώτη μέρα του συνεδρίου FOSSCOMM. Πολλές ήταν οι παρουσιάσεις που μας έκαναν εντύπωση. Άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο.

FOSSCOMM 2021 LOGO ICO

Το συνέδριο άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Καθηγητή και Κοσμήτορα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής κου Χατζηγεωργίου Αλέξανδρου, του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Επιστημονικού υπεύθυνου της οργανωτικής επιτροπής κου Σιφαλέρα Άγγελου και του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της ΕΛΛΑΚ κου Σταμέλου Ιωάννη.

Οι παρουσιάσεις που ακολούθησαν, ήταν τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά. Όλες ήταν με τον τρόπο τους ενδιαφέρουσες. Κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων, τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και ολοκληρωμένων projects. Χαρήκαμε ιδιαίτερα την ομιλία e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας που υλοποιήθηκε χάρη στον εθελοντισμό, τις δεξιότητες και την επιμονή 3 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών από δημόσιο σχολείο της ακριτικής Θράκης. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν η AIris: Ένα open-source σύστημα υποβοήθησης ατόμων με προβλήματα όρασης που πήρε σάρκα και οστά από την Δανάη, τον Βαγγέλη και την Στεφανία. Ακόμα μας άρεσε και η ομιλία του κου Διομίδη Σπινέλλη με θέμα The Kerberos Programmable Burglar Alarm System

Από τις ομιλίες στα Αγγλικά ξεχωρίσαμε την MyGNUHealth and the GNU Health ecosystem. The importance of Libre Software in the public health sector από τον Luis Falcon, τις ομιλίες σχετικές με το αγαπημένο μας project το Nextcloud (Awesome Nextcloud apps for personal and professional usage και NextcloudPi – Lessons Learned While Building Community) ενώ μάθαμε κόλπα για το git βλέποντας την ομιλία Advanced Git tips I wish I knew από την Meriem Zaid.

Μάθαμε πως να φτιάξουμε μια δικιά μας διανομή από τον Δημήτριο Πλατή καθώς και πως να εγκαταστήσουμε και ρυθμίσουμε το Virtualmin Panel από τον Μιχάλη Ζήση.

Η αλήθεια είναι ότι μας άρεσαν και οι άλλες ομιλίες αλλά θα ήταν αδύνατο να τις γράψουμε όλες εδώ. Για όσους δεν προλάβατε να τις δείτε, σύντομα θα είναι διαθέσιμες σε κανάλι μας στο youtube (θα ανακοινωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Ραντεβού το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου. Σημειώστε τις ομιλίες που θέλετε να παρακολουθήσετε από το πρόγραμμα pretalx.2021.fosscomm.gr/fosscomm-2021/schedule/

Μην ξεχνάμε ότι συνεχίζεται η παράλληλη εκδήλωση από την Λέσχη Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://github.com/Ckrielle/FOSSCOMM_CTF_2021

Δείτε και αυτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *