Ολοκληρώθηκε το συνέδριο FOSSCOMM 2021 με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η ημέρα ξεκίνησε με ομιλία στις 10.00 με θέμα Έξυπνες συσκευές για δημόσια κτίρια: Από τα δεδομένα, στη γνώση με εφαρμογή IoT λύσεων σε δημόσια κτίρια. Πολλές παρουσιάσεις που είχαν σχέση με τα χωρικά δεδομένα και λύσεις που δίνει η τεχνολογία αυτή σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας. Επίσης ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με την μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη ξεχώρισαν. Άλλωστε είναι θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο στον χώρο της πληροφορικής.

Πραγματοποιήθηκαν και εργαστήρια, με εκτενή παραδείγματα σχετικά με την χρήση του moodle στην εκπαίδευση. Όμως δεν μείναμε μόνο σε λογισμικό αλλά ενημερωθήκαμε και σε θέματα open Hardware @ CERN καθώς και σχετικά με ευκαιρίες συμμετοχής και συνεργασίας.

Εντύπωση έκαναν οι παρουσιάσεις των μαθητών, τα έργα των οποίων ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Οι προσπάθειές τους είναι γερή βάση για ανάπτυξή τους στο μέλλον στον τομέα της τεχνολογίας και ειδικότερα με την χρήση ανοικτών τεχνολογιών.

Για να μην αδικούμε κανέναν όμως, δείτε το πρόγραμμα, ποιες ομιλίες σας ενδιαφέρουν.

Αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε και η παράλληλη εκδήλωση από την Λέσχη Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://github.com/Ckrielle/FOSSCOMM_CTF_2021

Όπως θα είδατε από το πρόγραμμα, είχαμε περίπου 55 ομιλίες και εργαστήρια που ήταν διασκορπισμένες σε 3 δωμάτια. Προφανώς θα υπήρχαν ομιλίες που μπορεί να χάσατε λόγω επικάλυψης. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μέλη της οργανωτικής επιτροπής εργάζονται για την επεξεργασία των βίντεο. Όταν είναι έτοιμα, θα ανέβουν σε κανάλι στο youtube. Απλά μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε και αυτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *